relaties verbeteren – GoodFeeling https://www.goodfeeling.nl Holistic Lifestyle Magazine Wed, 03 Jul 2024 07:45:50 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.1 https://www.goodfeeling.nl/wp-content/uploads/2023/07/cropped-Favicon-2023-2-32x32.png relaties verbeteren – GoodFeeling https://www.goodfeeling.nl 32 32 Het Nice Guy Syndroom: Hoe Word Je Die Man Waar Vrouwen Een Natuurlijk Respect Voor Kunnen Opbrengen? https://www.goodfeeling.nl/het-nice-guy-syndroom-hoe-word-ik-die-man-waar-vrouwen-een-natuurlijk-respect-voor-kunnen-opbrengen/ Mon, 10 Jun 2024 09:07:01 +0000 https://www.goodfeeling.nl/?p=36722 Mannen van tegenwoordig hebben een vreemd probleem: velen van hen zijn eigenlijk te aardig om vrouwen aan te trekken en te slagen in de wereld. Dit artikel kan, mits het goed gelezen en begrepen wordt, het Nice Guy Syndroom grotendeels verhelpen.

Niet om sociopaten of assholes van ze te maken, maar om zelfverzekerde en assertieve volwassen kerels te worden. Zulke mannen hoeven niet te manipuleren of mensen te behagen om hun behoeften te vervullen, wat eigenlijk is wat veel Nice Guys niet graag toegeven over zichzelf.

In deze context bespreken we hoe bijna elke gematigde man, inclusief jij en ik, wel een paar nice-guy-trekjes heeft. Hoe kun je die trekjes identificeren en onderscheiden van je echte deugden? En hoe kun je een man worden waar vrouwen diep tot aangetrokken voelen. En nog belangrijker, die zichzelf kent en zichzelf respecteert.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. De Nice Guy internaliseert op jonge leeftijd het gevoel dat hij niet goed genoeg is, wat leidt tot toxische schaamte en het onderdrukken van eigen behoeften.
  2. Relaties waarin de Nice Guy zijn behoeften onderdrukt, resulteren vaak in frustratie en een ongelijke dynamiek.
  3. Het handhaven van positieve emotionele spanning en een balans tussen geven en nemen is cruciaal voor aantrekkelijke en bevredigende relaties.
  4. Het erkennen en omarmen van zowel mannelijke als vrouwelijke energieën binnen jezelf helpt bij het creëren van een geïntegreerd en authentiek zelf.
  5. Het verdedigen van je behoeften en grenzen zonder angst voor afwijzing of conflict is essentieel voor gezonde en wederkerige relaties.

Geen Nice Guy Meer?

De meeste mannen zouden misschien niet meteen erkennen dat ze het Nice Guy syndroom” hebben. Een Nice Guy is iemand die op jonge leeftijd ten onrechte levensgebeurtenissen internaliseert en gelooft dat hij niet goed genoeg is.

Dit gevoel van “toxische schaamte” leidt ertoe dat hij zichzelf probeert te veranderen in wat hij denkt dat anderen willen dat hij is, om geaccepteerd en geliefd te worden. Daarbij verbergt hij zijn echte behoeften, verlangens en seksualiteit.

Nice Guys realiseren zich vaak niet dat ze dit patroon hebben ontwikkeld omdat het zo diepgeworteld is in hun persoonlijkheid. Tegen de tijd dat ze jongvolwassenen zijn, is dit gedrag volledig geïntegreerd in hun persoonlijkheid.

De Nice Guy Persona

De Nice Guy persona wordt gekenmerkt door drie zogenaamde “covert contracts”.

  1. Ten eerste gelooft de Nice Guy dat als hij een goed persoon is, hij geliefd en gewaardeerd zal worden.
  2. Ten tweede denkt hij dat als hij aan de behoeften van anderen voldoet zonder dat zij daarom hoeven te vragen, zij hetzelfde voor hem zullen doen.
  3. Ten derde gelooft hij dat als hij alles goed doet, hij een probleemloos leven zal hebben.

Deze onuitgesproken contracten leiden vaak tot frustratie en wrok wanneer de verwachte resultaten niet worden bereikt. Nice Guys kunnen dan passief-agressief, manipulatief en zelfs woedend worden, wat hun relaties en zelfbeeld verder schaadt.

Hoe Oncomfortabele Gevoelens Uit De Kindertijd Invloed Hebben Op Volwassenheid

Elk kind ervaart ongemakkelijke gevoelens en probeert deze te beheersen op basis van hun temperament en omgeving. Veel Nice Guys hebben van nature een meegaand karakter en proberen conflicten te vermijden door aardig en behulpzaam te zijn.

Deze copingmechanismen worden versterkt door hun opvoeding en omgeving, waardoor ze deze patronen mee de volwassenheid in nemen. Wanneer deze diepgewortelde gedragspatronen eenmaal zijn verankerd, blijft de volwassen Nice Guy dezelfde strategieën gebruiken om ongemakkelijke gevoelens te vermijden, wat vaak leidt tot problemen in hun persoonlijke en professionele leven.

Hoe Jouw Relatie Je Partner Vormt

Relaties kunnen diepgaande effecten hebben op hoe partners zichzelf en elkaar zien. In relaties waarin een van de partners de Nice Guy is, kan er een dynamiek ontstaan waarin de Nice Guy steeds meer van zijn behoeften onderdrukt om conflicten te vermijden.

Dit kan leiden tot een ongelijke relatie waarin de Nice Guy steeds meer geeft en steeds minder ontvangt, wat uiteindelijk leidt tot frustratie en wrok. Het erkennen van deze patronen en werken aan zelfassertiviteit en communicatie is essentieel voor het herstellen van een gezonde balans in de relatie.

Ruil Je Doel Niet In Voor Romantiek

Veel Nice Guys hebben de neiging hun persoonlijke doelen en ambities op te geven in ruil voor romantische relaties. Ze denken dat het behagen van hun partner en het vermijden van conflicten belangrijker is dan hun eigen dromen en aspiraties.

Dit kan ook leiden tot een gevoel van onvervuldheid en verlies van identiteit. Het is belangrijk dat je leert je eigen doelen te prioriteren en niet alles op te offeren voor de goedkeuring en liefde van je partner. Dit zorgt niet alleen voor persoonlijke vervulling, maar maakt je ook aantrekkelijker en authentieker in je relaties.

Verklarende Woordenlijst

  • Toxische schaamte: Een diepgeworteld gevoel van inadequaatheid en minderwaardigheid, vaak ontstaan in de kindertijd.
  • Covert contract: Onuitgesproken en vaak onbewuste verwachtingen die Nice Guys hebben in hun relaties, zoals “Als ik goed ben voor anderen, zullen zij goed voor mij zijn.”
  • Positieve emotionele spanning: Een dynamiek in relaties waarbij er een balans is tussen voorspelbaarheid en verrassingen, wat bijdraagt aan aantrekkingskracht en passie.
  • Differentiatie: Het proces waarbij een individu zijn of haar eigen identiteit en behoeften behoudt binnen een relatie, zonder zichzelf te verliezen of te vervormen om aan de verwachtingen van de ander te voldoen.
  • Authenticiteit: Het handelen en communiceren op een manier die trouw is aan je eigen waarden, gevoelens en overtuigingen, zonder je voor te doen als iemand anders.

Positieve Emotionele Spanning

Positieve emotionele spanning is een cruciaal element in het handhaven van aantrekkingskracht en passie in een relatie. Voor Nice Guys betekent dit dat ze moeten leren om niet altijd beschikbaar en voorspelbaar te zijn. Het creëren van een zekere mate van mysterie en autonomie kan de dynamiek van de relatie verbeteren.

Het gaat erom een balans te vinden tussen geven en nemen, en ervoor te zorgen dat beide partners zich gewaardeerd en begeerd voelen zonder jezelf volledig op te offeren. Het opbouwen van deze spanning kan leiden tot diepere en meer bevredigende relaties.

De Mannelijke en Vrouwelijke Polariteit

In elke relatie is er een natuurlijke polariteit tussen mannelijke en vrouwelijke energieën. Nice Guys hebben vaak de neiging om hun mannelijke energie te onderdrukken en meer vrouwelijke eigenschappen aan te nemen, zoals zorgzaamheid en gevoeligheid. H

oewel deze eigenschappen waardevol zijn, is het belangrijk om ook je mannelijke energie te omarmen, die gericht is op doelgerichtheid, leiderschap en bescherming. Het vinden van een balans tussen deze energieën kan helpen om een dynamische en harmonieuze relatie te creëren waarin beide partners hun ware zelf kunnen uiten en waarderen.

We Hebben Allemaal Mannelijke en Vrouwelijke Energie In Ons

Elk individu heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energieën binnenin zich, ongeacht geslacht. Deze energieën manifesteren zich op verschillende manieren en in verschillende situaties. Het erkennen en omarmen van deze dualiteit kan leiden tot een meer geïntegreerd en authentiek zelf.

Voor Nice Guys betekent dit dat ze zowel hun zorgzame, gevoelige kant als hun assertieve, doelgerichte kant moeten cultiveren. Door deze balans te vinden, kun je niet alleen je eigen leven verrijken, maar ook je relaties versterken en verdiepen.

Het Schuldgevoel van Het Teruggeven van Een Ontvangen Gunst

Nice Guys ervaren vaak schuldgevoelens wanneer ze iets ontvangen, omdat ze gewend zijn te geven in plaats van te ontvangen. Dit schuldgevoel kan voortkomen uit een gevoel van verplichting of angst om als egoïstisch over te komen.

Het leren om te ontvangen zonder schuldgevoelens is een belangrijke stap in het herstel van de Nice Guy. Dit betekent dat je je eigen waarde erkent en begrijpt dat het ontvangen van geschenken en gunsten een natuurlijk en wederkerig onderdeel van menselijke relaties is.

Verborgen en Onderdrukte Plezier van Seksualiteit

Voor veel Nice Guys is seksualiteit beladen met schaamte en schuldgevoelens. Dit kan leiden tot het onderdrukken van seksuele verlangens en het vermijden van seksuele expressie. Het herkennen en accepteren van je seksuele behoeften is een cruciale stap in het bevrijden van deze onderdrukte energieën.

Dit omvat het openlijk bespreken van seksuele verlangens met je partner en het verkennen van manieren om je seksualiteit op een gezonde en bevredigende manier te uiten. Door je seksualiteit te omarmen, kun je een dieper gevoel van vervulling en intimiteit in je relaties bereiken.

Hoe Koppelen We Seksuele Schaamte Los?

Seksuele schaamte loskoppelen begint met zelfbewustzijn en acceptatie. Nice Guys moeten leren hun diepgewortelde overtuigingen en gevoelens rond seksualiteit te onderzoeken en te begrijpen waar deze vandaan komen.

Door open en eerlijk te zijn over je seksualiteit en deze te bespreken in een veilige en ondersteunende omgeving, kun je beginnen de schaamte te verminderen.

Het is ook nuttig om deel te nemen aan therapeutische groepen of individuele therapie om deze kwesties verder te verkennen en te verwerken. Door deze schaamte los te laten, kun je een gezondere en meer bevredigende seksuele identiteit ontwikkelen.

De Share-Test Methode

De Share-Test methode houdt in dat Nice Guys hun gedachten, gevoelens en verlangens openlijk delen met anderen om te testen hoe deze worden ontvangen. Dit helpt hen te leren dat hun authenticiteit en eerlijkheid meestal positief worden gewaardeerd.

Door consequent te oefenen met het delen van je innerlijke wereld, kun je zelfverzekerder worden en minder bang zijn voor afwijzing of oordeel. Dit proces bevordert ook diepere en meer authentieke relaties, omdat het gebaseerd is op wederzijds begrip en acceptatie.

Je Controleert Je Eigen Seksualiteit

Het herwinnen van controle over je eigen seksualiteit is een krachtige stap voor Nice Guys. Dit betekent dat je erkent dat je seksuele behoeften en verlangens legitiem zijn en niet afhankelijk van de goedkeuring of beschikbaarheid van anderen.

Door je seksualiteit te omarmen en te uiten op een manier die voor jou gezond en bevredigend is, kun je een gevoel van autonomie en eigenwaarde ontwikkelen. Dit kan je ook helpen om meer zelfverzekerd en authentiek te zijn in je intieme relaties.

Neem De Schaamte Weg

Schaamte wegnemen is een proces dat begint met zelfacceptatie en het erkennen van eigenwaarde. Nice Guys moeten leren hun schaamtegevoelens te identificeren en te begrijpen waar deze vandaan komen. Door openlijk te praten over je gevoelens en ervaringen, kun je beginnen deze schaamte los te laten.

Dit proces wordt vergemakkelijkt door ondersteuning van vrienden, therapeuten en andere veilige personen die je kunnen helpen om je gevoelens te verwerken en te herdefiniëren. Door schaamte los te laten, kun je vrijer en authentieker leven.

Leer Hoe Je Je Behoeften Kunt Verdedigen

Het verdedigen van je behoeften is een essentiële vaardigheid voor Nice Guys. Dit betekent dat je leert om je behoeften en grenzen duidelijk en assertief te communiceren zonder angst voor afwijzing of conflict.

Dit vereist zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en de bereidheid om op te komen voor jezelf, zelfs als dit ongemakkelijk of moeilijk is. Door je behoeften te verdedigen, kun je gezondere en meer wederkerige relaties opbouwen waarin beide partners zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

Het Concept van Differentiatie

Differentiatie is het proces waarbij individuen leren zichzelf te blijven binnen hun relaties, zonder zichzelf te verliezen of te vervormen om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Voor Nice Guys betekent dit dat je je eigen identiteit en behoeften behoudt, zelfs in intieme relaties. Dit omvat het ontwikkelen van een sterk gevoel van eigenwaarde en het vermogen om zowel onafhankelijk als verbonden te zijn. Differentiatie helpt je om evenwichtige en bevredigende relaties te creëren waarin beide partners kunnen groeien en bloeien.

Monogaam Blijven Zonder Seksuele Vrijheid Op Te Offeren

Monogaam blijven zonder seksuele vrijheid op te offeren is een uitdaging voor veel Nice Guys. Dit betekent dat je leert om je seksuele verlangens en behoeften binnen de context van een monogame relatie te vervullen.

Dit vraagt om open communicatie, wederzijds begrip en de bereidheid om creatieve oplossingen te vinden die voor beide partners werken. Door je seksualiteit openlijk en eerlijk te bespreken, kun je een bevredigend seksueel leven behouden zonder je toewijding aan je partner op te geven.

Spanningen Tussen Jezelf Zijn En Aan De Behoeften Van Je Partner Voldoen

Het balanceren van de spanningen tussen jezelf zijn en de behoeften van je partner voldoen is een voortdurende uitdaging in elke relatie. Nice Guys moeten leren om hun eigen identiteit en behoeften te behouden terwijl ze ook aandacht besteden aan de behoeften van hun partner.

Dit vereist empathie, communicatie en de bereidheid om compromissen te sluiten. Door een evenwicht te vinden tussen zelfzorg en zorg voor de ander, kun je gezonde en bevredigende relaties opbouwen waarin beide partners zich gewaardeerd en vervuld voelen.

Waarom Groeien Mannen Op Om Vrouwen Te Plezieren?

Veel mannen groeien op met het idee dat ze vrouwen moeten behagen om geaccepteerd en geliefd te worden. Dit komt voort uit culturele en maatschappelijke verwachtingen die jongens leren om zorgzaam, behulpzaam en conflictvermijdend te zijn.

Hoewel deze eigenschappen waardevol kunnen zijn, kan het proberen om voortdurend anderen te behagen leiden tot het negeren van je eigen behoeften en verlangens. Het is belangrijk om te leren dat je waarde niet alleen ligt in het behagen van anderen, maar ook in het kennen en respecteren van jezelf. Door deze balans te vinden, kun je authentieker en zelfverzekerder worden in je relaties en in het leven.

Conclusie

Veel mannen kampen met het zogenaamde “Nice Guy-syndroom”, een diepgeworteld patroon waarbij ze proberen anderen te behagen en conflicten te vermijden om geliefd en gewaardeerd te worden. Dit gedrag, vaak ontstaan uit een gevoel van ontoereikendheid in de kindertijd, leidt tot onderdrukte behoeften en verlangens, waaronder seksuele.

In relaties resulteert dit in frustratie en een onevenwichtige dynamiek. Het is essentieel voor Nice Guys om hun eigen waarde te erkennen, hun behoeften assertief te communiceren en een balans te vinden tussen zorg voor zichzelf en hun partner.

Door hun mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht te brengen, kunnen ze authentieke en bevredigende relaties ontwikkelen en een sterker gevoel van eigenwaarde bereiken. Het proces omvat zelfbewustzijn, open communicatie en de moed om schaamte en schuldgevoelens los te laten.

Veelgestelde Vragen

Wat is het Nice Guy-syndroom?

Het Nice Guy-syndroom is een gedragspatroon waarbij mannen zichzelf onderdrukken om anderen te behagen en conflicten te vermijden.

Hoe ontstaat het Nice Guy-syndroom?

Het ontstaat vaak door een gevoel van ontoereikendheid in de kindertijd, wat leidt tot het internaliseren van levensgebeurtenissen en het aanpassen aan de verwachtingen van anderen.

Wat zijn de kenmerken van een Nice Guy?

Een Nice Guy gelooft dat hij geliefd zal zijn als hij goed doet, vervult de behoeften van anderen zonder te vragen, en verwacht een probleemloos leven als hij alles goed doet.

Hoe kunnen Nice Guys hun gedrag veranderen?

Door zelfbewustzijn te ontwikkelen, hun behoeften assertief te communiceren, en een balans te vinden tussen zorg voor zichzelf en hun partner.

Waarom is balans tussen mannelijke en vrouwelijke energieën belangrijk?

Balans tussen deze energieën zorgt voor authentieke en bevredigende relaties en helpt mannen om een sterker gevoel van eigenwaarde te bereiken.

]]>
Versterk Je Emotionele Intelligentie Door Deze Extra 12 Tekenen Te Herkennen https://www.goodfeeling.nl/12-tekenen-van-emotionele-intelligentie/ Fri, 06 Jan 2023 05:53:18 +0000 https://www.goodfeeling.nl/?p=5700 Heb je al een hoge emotionele intelligentie en wil je weten hoe je deze verder kunt versterken? Lees dan verder om te ontdekken of je deze extra tekenen van emotionele intelligentie vertoont.

1. Je denkt na over gevoelens

Emotionele intelligentie begint met zelf- en sociaal bewustzijn: het vermogen om emoties (en hun impact) te herkennen in jezelf en anderen.

Die bewustwording begint met reflectie. Je stelt jezelf vragen zoals:

  • Wat zijn mijn emotionele sterktes?
  • Wat zijn mijn zwaktes?
  • Hoe beïnvloedt mijn huidige gemoedstoestand mijn gedachten en beslissingen?
  • Wat gebeurt er onder de oppervlakte dat invloed heeft op wat anderen zeggen of doen?

Het stellen van vragen als deze levert waardevolle inzichten op die je in je voordeel kunt gebruiken.

2. Je pauzeert

Je neemt de tijd om na te denken over gevoelens. Bewustwording begint met reflectie. Je stelt jezelf vragen als:

  • Wat zijn mijn emotionele sterktes en zwaktes?
  • Hoe beïnvloedt mijn huidige stemming mijn gedachten en beslissingen?
  • Wat gebeurt er onder de oppervlakte dat invloed heeft op wat anderen zeggen of doen?

Door over deze vragen na te denken, verkrijg je waardevolle inzichten die je kunt gebruiken.

3. Je streeft ernaar om je gedachten te beheersen

Je hebt niet veel controle over de emoties die je op een bepaald moment ervaart. Maar je kunt wel reageren op die emoties door je gedachten te beheersen. Zoals het gezegde luidt: je kunt voorkomen dat een vogel op je hoofd landt, maar je kunt hem niet weerhouden van het maken van een nest.

Door je gedachten te beheersen, voorkom je dat je een slaaf wordt van je emoties en leef je in harmonie met je doelen en waarden.

4. Je profiteert van kritiek

Niemand houdt van negatieve feedback. Maar jij weet dat kritiek een kans is om te leren, zelfs als het niet op de beste manier wordt gegeven. En zelfs als het ongegrond is, geeft het je een inkijkje in hoe anderen denken.

Wanneer je negatieve feedback krijgt, hou je je emoties in bedwang en vraag je jezelf af: Hoe kan dit mij beter maken?

5. Je laat zien dat je authentiek bent

Authentiek zijn, betekent dat je zegt wat je bedoelt, betekenis geeft aan wat je zegt en trouw blijft aan je waarden en principes. Je weet dat niet iedereen het zal waarderen als je je gedachten en gevoelens deelt, maar degenen die ertoe doen, zullen het waarderen.

6. Je prijst anderen

In een wereld waarin ons wordt verteld om aan onszelf en onze eigen behoeften te denken, is het belangrijk om te onthouden dat het prijzen van anderen net zo belangrijk is. Door anderen te prijzen, toon je waardering voor hun werk en inzet, wat kan leiden tot verbeterde relaties en een positiever werkklimaat.

7. Je geeft nuttige feedback

Het geven van nuttige feedback is een belangrijk onderdeel van emotionele intelligentie. In plaats van te bekritiseren of te oordelen, stel je opbouwende vragen en bied je concrete manieren om te verbeteren. Dit helpt anderen om te groeien en te leren, en versterkt hun vertrouwen in jou.

8. Je biedt excuses aan

Het aanbieden van excuses kan soms moeilijk zijn, vooral als we het gevoel hebben dat we niet fout zijn. Maar het tonen van de bereidheid om te erkennen dat we iemand anders pijn hebben gedaan, toont respect voor die persoon en kan helpen om spanningen op te lossen en relaties te versterken.

9. Je laat anderen hun emoties uiten

Soms hebben mensen behoefte om hun emoties te uiten. Iemand met emotionele intelligentie laat dit toe. In plaats van te oordelen of te onderbreken, luister je naar anderen. Door echt te luisteren, kun je hun emoties beter begrijpen en een dieper begrip krijgen voor hun perspectief.

Dit helpt om verbinding te maken en betere relaties te bouwen. Bovendien kan het helpen om conflicten op te lossen en productiever te zijn als team. Door je te concentreren op wat anderen zeggen in plaats van alleen maar te denken aan wat jij wilt zeggen, laat je zien dat je respect hebt voor de meningen en gevoelens van anderen.

10. Je toont zelfbeheersing

Het vermogen om jezelf te beheersen en emoties in toom te houden wanneer dat nodig is, is een belangrijk onderdeel van emotionele intelligentie. Dit betekent niet dat je emoties moet onderdrukken of negeren, maar dat je in staat bent om je emoties op een gezonde manier te uiten en te reguleren.

Als je zelfbeheersing toont, kun je op een professionele en efficiënte manier omgaan met stressvolle situaties en andere emotionele uitdagingen. Dit kan leiden tot een vermindering van conflicten en een verbetering van je sociale en professionele relaties.

11. Je houdt emoties in balans met je denken

Emotionele intelligentie betekent ook dat je in staat bent om emoties te gebruiken om goede beslissingen te nemen en problemen op te lossen. Dit betekent dat je emoties niet je denken laten beïnvloeden, maar dat je emoties en gedachten in balans houdt.

Door emoties in balans te houden met je denken, kun je objectiever blijven en op een constructieve manier omgaan met emotionele uitdagingen.

emotionele intelligentie

12. Je toont emotionele flexibiliteit

Emotionele zelfbeheersing is een belangrijke component van emotionele intelligentie. Het betekent dat je in staat bent om je emoties te checken en te reguleren in plaats van ze de volledige controle te laten over je handelingen en beslissingen.

Dit kan helpen om conflicten te voorkomen en om professioneel en sociaal effectief te zijn. Het betekent niet dat je je emoties moet onderdrukken of negeren, maar dat je ze op een gezonde manier kunt uiten en beheersen.

Geraadpleegde bronnen:

Veelgestelde vragen

Wat is emotionele intelligentie?

Emotionele intelligentie is het vermogen om emoties te herkennen en te beheren in jezelf en in anderen, en om deze te gebruiken om beter te communiceren en relaties op te bouwen.

Hoe kan ik mijn emotionele intelligentie verbeteren?

Er zijn verschillende manieren om je emotionele intelligentie te verbeteren, zoals door te leren over emoties en hoe ze werken, door te oefenen met het herkennen van emoties bij jezelf en anderen, en door bewust te werken aan het beheersen van je emoties en het gebruiken ervan om je doelen te bereiken.

Waarom is emotionele intelligentie belangrijk?

Emotionele intelligentie kan helpen om beter te communiceren en relaties op te bouwen, om beter om te gaan met stress en uitdagingen, en om succesvoller te zijn op werk en in het persoonlijke leven. Het kan ook bijdragen aan een algemeen gelukkiger leven.

Wat zijn de voordelen van hoge emotionele intelligentie?

Mensen met hoge emotionele intelligentie hebben vaak betere sociale vaardigheden, kunnen beter omgaan met stress, en hebben over het algemeen sterkere en meer positieve relaties.

Hoe kan ik mijn emoties beter beheersen?

Je kunt je emoties beter beheersen door bewust te zijn van je emoties, te reflecteren op je gevoelens, en technieken te gebruiken zoals mindfulness en meditatie om je emoties te reguleren.

]]>
Think About: Je Relatie.. https://www.goodfeeling.nl/think-about-je-relatie/ Sun, 26 Dec 2021 10:24:32 +0000 https://www.goodfeeling.nl/?p=3054 Think About: Iemand liefhebben en accepteren zoals ze zijn staat doorgaans bekend als onvoorwaardelijke liefde. Dat is iets waar je veel tijd aan zult besteden om hier aan te werken. Een beetje hulp hierbij is niet verkeerd.

Het is niet zo dat wanneer je iemand liefhebt en accepteert, je ook akkoord gaat met onacceptabel gedrag in welke vorm dan ook. Het betekent slechts dat je die persoon (Ziel) liefhebt en accepteert. Niet het gedrag van die Ziel. Hun gedrag is niet “wie zij zijn”, de innerlijke Ziel is wie zij zijn.

De huidige stand van zaken met betrekking tot je relaties is een uitstekende spiegel waar je heel goed kunt meten hoe je er zelf voor staat. Anders geformuleerd, de huidige stand van zaken hoe jullie relatie is, is uiteindelijk door jou gecreëerd.

Think About

Think About: irritaties

Kijk jij wel eens naar die ene persoon (en dat hoeft niet per se je relatie te zijn) waarbij jij je zo concentreert op zaken die je irriteren, dat je in je hoofd niet eens de moeite meer neemt je voor te stellen hoe het er anders uit zou kunnen zien?

Of concentreer je juist op de kwaliteiten die je wel leuk vindt en bewondert? Onthoudt dat alle gedachten, woorden en daden Creëren. Je krijgt precies datgene terug wat je hebt uitgestuurd.

Dus wanneer jij de gedachten uitzendt: Waarom is zij zo moeilijk om mee te leven? Waarom gedraagt hij zich altijd zo? Vraag jezelf  dan eens af wat je nu eigenlijk precies aan het doen bent!

Dit is het moment om je hoofd er even goed bij te houden, want de essentie van wat er op dat moment precies gebeurt, ligt zo voor de hand, dat je het juist daarom over het hoofd zou kunnen zien. Feitelijk doen de meeste mensen dit ook.

Haal maar eens de vraagtekens weg bij die zinnen en je zal zien dat je eigenlijk zegt: “Ze is zo moeilijk om mee te leven”.  “Hij gedraagt zich altijd zo”. Zie je wat je aan het doen bent? Onthoudt dat alle gedachten Creëren..

Je hebt zojuist precies dat gedrag gecreëerd wat je zo graag had willen veranderen. Om de eenvoudige reden dat je de “Wet van Aantrekking” niet hebt begrepen of dat de essentie ervan niet tot je was doorgedrongen.

Think About: het volgende experiment:

Kies iemand uit jouw leven waar je van houdt, maar waar je weleens moeite mee hebt.
Denk aan de gedachten die je in het verleden op die persoon hebt geprojecteerd en dan met name de negatieve gedachten. Vraag jezelf nu af of het gedrag dat je niet leuk vindt aan die persoon op enige manier correspondeert met hoe je over die persoon denkt? Wanneer je eerlijk bent tegen jezelf zul je zien dat het exact overeenkomt.

Natuurlijk zullen zij zich in eerste instantie zo hebben gedragen zodat jij tot de conclusie kon komen dat je dit gedrag niet leuk vond, maar we hebben allemaal wel eens een offday, misschien wel meer dan een.  Maar hoe meer jij je gaat focussen op dat gedrag, hoe meer je er van te zien zal krijgen. Dit is gewoon het Leven wat doet wat het moet doen. Namelijk het bevestigen en manifesteren van jouw verwachtingen, zodat het zich vroeg of laat voor je zal ontvouwen.

Think About: wat ga je ermee doen?

Heel simpel: op het moment dat je in negatieve gedachten begint te “vallen”, “vang” je jezelf. En dan ga je heel eenvoudig het perspectief veranderen, je invalshoek. Concentreer je op de dingen die je aan die persoon leuk vindt.

Hoe leuk ze ook kunnen zijn, hoe je ervan houdt hoe ze lachen of het geluid van die ene schaterlach. Hoe ze ook hele aardige dingen doen en hoe behulpzaam ze kunnen zijn. Blijf die positieve gedachten uitstralen. Hou vol want je zult misschien een beetje eerder gedane negatieve werkzaamheden ongedaan moeten maken, maar wees er op tijd bij en focus je dan op het positieve.

Think About: een “bijna magische” transformatie van je omstandigheden.

Wees altijd waakzaam op de Kwaliteit van je gedachten, want wat je denkt staat in direct verband met wat je om je heen zult waarnemen en wat het Leven je gaat laten zien. Het is het verschil tussen onbewust en bewust Creëren.

Veelgestelde Vragen

Wat is onvoorwaardelijke liefde?

Onvoorwaardelijke liefde betekent iemand liefhebben en accepteren zoals ze zijn, zonder voorwaarden of beperkingen, ongeacht hun gedrag.

Hoe kan onvoorwaardelijke liefde mijn relatie verbeteren?

Onvoorwaardelijke liefde bevordert begrip en acceptatie, vermindert conflicten en creëert een sterkere, meer liefdevolle band.

Wat is het verschil tussen iemand liefhebben en hun gedrag accepteren?

Iemand liefhebben betekent hun innerlijke zelf accepteren, terwijl je hun gedrag niet altijd hoeft goed te keuren of te tolereren.

Hoe beïnvloeden mijn gedachten mijn relaties?

Gedachten creëren de werkelijkheid; focussen op negatieve aspecten van iemand kan meer van dat gedrag aantrekken, terwijl positieve gedachten het tegenovergestelde effect hebben.

Wat is de Wet van Aantrekking?

De Wet van Aantrekking stelt dat je aantrekt wat je denkt en voelt; positieve gedachten en gevoelens brengen positieve ervaringen en mensen in je leven.

]]>